Close

Slide szöveg

Lorem ipsum

Kenese OD Trophy beszámoló

08 máj Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva

Kenese OD Trophy beszámoló – Pannonvoyage

Jó Kenesén kezdeni az évet. Persze a tél után mindenki várja az első versenynapot, és sok hajó szokott összejönni, de az áprilisi szél mindig ad egy kis pluszt az élményhez: tavaly egész szezonban visszasírtuk a kenesei verseny kifújt nyugati szelét. Hát idén nem volt ennyire kegyes az időjárás, de erről majd később.

Az egységek számát illetően az előjelek nem voltak jók. A NoName az osztálygyűlés környékén kelt el, a Weight beteget jelentett, az ex… (Andrisék), és a VanDesign is lemondta a részvételt. Ez mínusz 4. Kesziékkel pénteken a nevezésnél a rozé fröccs mellett többször is leltároztuk a várható hajókat. Végül hatan neveztünk az osztályból.

Szombaton kellemes 2-3-as délies szélben teljesítettünk két futamot. Elfordult az iránya, ezért igazítottak a pályán, érzésre messzebb került a kreutz bója, a szél viszont folyamatosan gyengült. A harmadik futamot még elengedték a rendezők, de mire felértünk, érvénytelenítették a futamot, így a Marinába futottunk be.

Este a díjkiosztón megtapsoltuk a 2013 Trophy nyerteseit. Hercsel Erik közvetlen hangvételű kommentárját öszintén szólva helyenként nehéz volt követni, bár kétségtelenül jól szórakoztunk.

Vasárnap a ketteske DK-i szél az eső futamban kitartott, aztán az Asso után még mi is nekivágtunk a második rundnak, de a luvbójáig nem jutottunk fel. Vizen halasztás és napozás következett. A zsürihajóról 8 m/s szelet ígértek és igazuk lett, a frissülő déli szélben végülis sikerült negyedik futamot rendezni, így kieső eredmény is volt.

A Camelot, a Krackerjack és az American Crew kétnapos csatájába az első futamban még bele tudott szólni a Montana, de a többi futamban gyakorlatilag külön versenyt vívtak az elsőségért. Láthattunk lúvcsatát, 360-as büntetésvállalást és szoros befutókat. Mindhárman tudtak futamot nyerni, Kassai Andrisék kétszer is, és végül ez hozta meg nekik a végső győzelmet a hármas pontazonosság mellett. A második hármasban a Erdős Bálinttal kiegészülve az Obsitost igyekeztünk magunk mögött tartani, és néha a Montana-t is szorongattuk, így itt is volt kivel és miért küzdeni.

Összességében jó szezonkezdet volt, gratulálunk a dobogósoknak!

Végeredmény