Close

Slide szöveg

Lorem ipsum

Beszámoló a II. 8mOD Baráti Találkozóról

16 máj Egyéb | Hozzászólások kikapcsolva
Beszámoló a II. 8mOD Baráti Találkozóról
 

Az idén már talán hagyományosnak mondható találkozónkat most is az Évadnyitó után tartottuk. (Az évadnyitó beszámolóját majd a győztes Weight tollából olvashatjuk.) Faragó Norbi (főszervező) feláldozta magát és nem indult a versenyen, hogy mire az osztálytársak partot érnek Földváron, minden készen álljon. Mi (Nekem 8) próbáltunk jól menni, hogy időben átérjünk segíteni, de ez sajnos nem jött össze, így öt körül tudtunk partot érni. Addigra Norbiék, az Audi és a Spari elkészültek mindennel. Messziről lehetett érezni a finom vacsora illatát.

Azok, akik kibírták idáig alkohol nélkül a Porsche M5/Audi támogatásával négy gyönyörű autó tesztelésével kezdhették a programot. (R8, RS7, Q7, A4). A regisztráció flottul zajlott és egyre több piros pólós, mosolygós embert lehetett látni a parton.

8mod-barati-talalkozo-3

A program a hivatalos megnyitóval kezdődött, ahol Gyenes Ákos osztálykapitány és Dr. Horváth István a Spartacus elnöke mondott köszöntőt. Utána Majthényi Szabolcs tartott előadást. Ő az Évadnyitó elemzésével kezdte, ami azoknak, akik ott voltak, értékes információval szolgált a jövőre nézve. A folytatásban pedig osztályspecifikusan mesélt hajóvezetésről, hajóbeállításról, látszott, hogy örökké tudna mesélni, de a nagy melegre, a hallgatóság befogadó képességére és korgó gyomrára való tekintettel pályát rövidített.

8mod-barati-talalkozo-5A vacsorát Kovács Attilának és Ilinek (Spari) köszönhettük, akik a lelküket is belefőzték nekünk. Nem sok maradt a kondérban…

Ezt követte a pálinkatesztelés, a zsűrit „véletlen sorsolással” (Dalos Anikót, Ziegler Jánost alias Zigit és Dr. Ambrus Jánost alias Gólyát) választottuk. A pálinkaversenyt a Hajnal Tímea csapat nyerte 2013-as Szilva főzetével (Jakab Endre és Dr. Ternyik László). De gratulálunk a többi versenyzőnek is, mert a végén mindenki kóstolt, Béci önkéntes zsűri volt! Az este a Pub-Likban folytatódott, ahol Anikó mindenkivel táncolt egyet.

Másnap közös reggelivel folytatódott a program a Spari büfében, ahol gyors kormányosértekezletet tartottunk és összekevertük a csapatokat. Csak a hajó és a hozzá tartozó kormányos maradt, a legénységet pedig sorsoltuk. Minden hajóba került „profi” és amatőr vitorlázó is. A 11 hajós mezőny ezután rajtolt el és kellemes szélben tettünk egy tipikus Bécis nagykört. A helyismeret a Földváriaknak kedvezett, a végig vezető Nekem 8 Sugár Zsuzsival a kormánynál – rossz taktikai tanácsomnak köszönhetően -, nem húzta meg a déli partot és ezzel kiengedte kezéből a győzelmet, sőt, csak a harmadik helyre ért vissza. A versenyt az Enigma nyerte Faragó Norbi kormányzásával, második lett új beszállóként az El Nino, Skandera Gáborral a kormánynál, akit a rutinos Czeizel Balázs segített.

8mod-barati-talalkozo-4

Összetett végeredmény:

 1. Enigma (Faragó Norbert, Scholtz Imre, Horváth Attila, Jakab Endre)
 2. El Nino – új beszálló aranyérmes (Skandera Gábor, Tasi Attila, Czeizel Balázs, Nagy Attila)
 3. Nekem 8 (Sugár Zsuzsi, Erdős Bálint, Steitz Ádám, Salát Gergő)
 4. Montana (Dr. Keszthelyi Gábor)
 5. Panterei (Olchváry Balázs)
 6. Thunderbird – új beszálló ezüstérmes (Behek István)
 7. Weight (Sármássy Márton)
 8. Ninni 2 (Sugár Tamás)
 9. Akusztó (Horváth Tibor)
 10. Infinity – új beszálló bronzérmes (Pónya Gábor)
 11. G. N. Marlin (Tarjányi Attila)

A díjkiosztón az új beszállók külön is díjazásra kerültek és a sok szponzornak köszönhetően, szinte mindenki értékes ajándékoknak örülhetett.

Összességében 21 hajó/csapat képviseltette magát, abból 11 indult a vasárnapi futamon. 81 regisztrált résztvevő volt. (szervezők, segítők – Sparis érdeklődőket, családtagokat nem számolva) Mindenképpen komoly előrelépés volt az osztály számára, nem csak a résztvevők számának tekintetében, de Norbi és a Spari szervezésének köszönhetően a tavaly baráti találkozóból idénre egy profi rendezvénnyé nőttük ki magunkat. Nemsokára érkeznek a képek és egy eseményfilm is készül.

8mod-barati-talalkozo-2

Köszönjük, hogy ilyen sokan ott voltatok, vigyétek hírét! Köszönjük a fő szponzornak a Porsche M5 Audi csapatának, Norbinak és kedvesének, Petrának a szervezést és a party lebonyolítását. Továbbá a többi szponzornak: American Crew, Adamyacht, Egressy Dental, Dr. Nyulasi Tibor) és a Spari egész csapatának, vendégszeretetük nem véletlenül világhírű. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk már ott és azóta is folyamatosan.

Találkozunk jövőre is! Addig is jó szelet és minél több vízen töltött órát mindenikek.

Erdős Bálint
Nekem 8